Ljudinställningar i Windows Vista

Högerklicka på högtalare-symbolen längst nere till höger.
Välj "Inspelningsenheter".En lista visas på de ljudingångar som finns tillgängliga. Den ljudkälla som är vald är markerad med ett grönt märke. USB-ansluten ljudutrustning heter i regel "USB Audio CODEC" eller något annat namn med "USB" i.Byt ingång genom att markera rätt rad och klicka på "Standard". Mer inställningar kan göras genom att klicka på "Egenskaper" och välja fliken "Nivåer".

Om du har en fristående mixer ansluten till datorn med ljudkabel till mikrofon- eller linjeingången väljer du datorns inbyggda ljudkort ("Conexant..." i detta exempel).

Om du har en mixer ansluten med USB väljer du "USB Audio CODEC" eller motsvarande.

Om du vill skicka ljud från datorn till en av kanalerna på mixern måste du även ställa in rätt utgång. Högerklicka på högtalare-symbolen längst nere till höger och välj "Uppspelningsenheter" (ifall du redan hade fönstret "Ljud" öppet väljer du istället fliken "Uppspelning").En lista visas på de ljudutgångar som finns tillgängliga.Här väljer du rätt utgång så att de ljud som datorn spelar upp skickas till mixern. För en USB-ansluten mixer ska du alltså välja "USB Audio CODEC" eller något annat namn med "USB" i.

För en mixer ansluten med ljudkabel väljer du datorns inbyggda ljudkort ("Conexant..." i detta exempel). Byt utgång genom att markera rätt rad och klicka på "Standard".

Tänk på att datorns vanliga ljudnivå-reglage påverkar styrkan på det ljud som skickas till mixern. Du får fram reglaget genom att vänsterklicka på högtalare-symbolen längst nere till höger.

Start
English
Español
Sändningstider
Alla program
Att lyssna
Webbradio
Att sända
Närradio-
föreningens syfte

Teknik
Historia
Radio Sydost
Kontakta oss
Interna sidor